InWest wordt beheerd door GISTRACOM
Zevekoteheirweg 179, 8470 Gistel
Ondernemingsnummer BE 0536 741 085

info@inwest.be

 

HET NIEUWS UIT DE LEIESTREEK


Engelstalige metaaldieven met smoes op rooftocht

WAREGEM - Momenteel zijn er in Waregem, net als een jaar terug, Engelstaligen aktief, die met een smoes metaal stelen bij bedrijven. Ze beweren dat ze werken uitvoeren in de buurt en dringend tegengewicht nodig hebben voor hun kraan. In ruil voor een kleine borgsom nemen ze een grote hoeveelheid metaal mee, soms zelfs autobatterijen. De daders brengen het metaal uiteindelijk niet terug. De verdachten verplaatsen zich in een witte Mercedes Sprinter met Britse nummerplaat. Soms dragen ze een werfhelm en fluohesje om het verhaal kracht bij te zetten. Een bedrijf in de Mannebeekstraat in Waregem werd door de verdachten bezocht.

Diverse wagens opengebroken en leeggehaald

MENEN, WEVELGEM – Zaterdagavond werd er ingebroken in een voertuig Opel Vivaro, die geparkeerd stond langs de Paradijsstraat in Menen. De dader verbrijzelde een zijraampje van het portier langs de kant van de bestuurder. Uit de auto, geparkeerd op de oprit van een woning werden twee gps-toestellen gestolen.
Op de parking van het zwembad in de Lode De Boningestraat in Wevelgem trof een automobilist zondagmorgen omstreeks 1.23 uur zijn wagen Peugeot 206 aan, waarvan de ruit verbrijzeld was en een gps gestolen. Later, zondagmorgen werden in de Kattewegel en de Neuvillestraat nog eens vier wagens gevonden, waarvan het raam kapot geslagen was en er ook zaken uit de auto’s werden gestolen.

Basketter zakt in elkaar

WAREGEM – De 31-jarige basketter Sébastien Vermeulen van tweedeklasser BS Waregem zakte vrijdagavond 41 seconden voor het einde van het derde kwartier in elkaar op het veld in Wallonië. Hij bleef onbeweeglijk liggen met een hartaneurysma. Met een defibrilator kregen de omstanders, waaronder zijn zus – een verpleegster – zijn hart weer op gang. De speler ontwaakte pas zondag uit coma. Niettegenstaande het minutenlang zuurstoftekort ziet het ernaar uit dat de sportman weinig letsels aan het gebeuren zal overhouden.

Inbrekers in Wevelgem uit op geld en juwelen

WEVELGEM – Op het Wallaysplein in Wevelgem werd in de nacht van zaterdag op zondag ingebroken in een woning. Onbekenden praamden de voordeur van het appartement open en doorzochten de keuken en de woonkamer. Ze vertrokken zonder buit. Op het Weiland in Wevelgem werd de nacht voordien al op twee plaatsen ingebroken. De daders hebben er telkens een raam opengebroken en waren uit op geld en juwelen.

15-jarige Angel hield zich op de eigen zolder schuil

LEDEGEM - De 15-jarige Angel Van Uffelen is teruggevonden. Het meisje verdween woensdagavond spoorloos, na een banale discussie in het huis van haar moeder Delfien Vandenbroeke in de Stijn Streuvelslaan in Ledegem. Ze raapte wat kleren samen en vertrok rond 17 uur. De blondbruine meid werd met man en macht gezicht en op Facebook verspreidde moeder een pakkende oproep. Ze werd teruggevonden op de zolder van haar eigen woning. Wellicht sloop ze meteen na haar vertrek al terug binnen. ©foto federale politie

 

Geen nieuw stort in Meulebeke

MEULEBEKE - De Bestendige deputatie van West-Vlaanderen heeft de milieuvergunning voor de OB&D voor de realisatie van een nieuwe stortplaats in de Steenovenstraat in Meulebeke geweigerd. In uitvoering van het Vlaams afvalstoffenbeleid mogen er tot 2020 geen nieuwe stortplaatsen bij komen. Eerder al gaf ook het gemeentebestuur van Meulebeke een negatief advies.
OB&D vroeg ook een vergunning voor 10 hectare bijkomende kleiontginning en de opvulling, daarna, met niet-verontreinigde grond en baggerspecie. Die aanvraag werd wel vergund, omdat ze overeenkomt met de bestemming van de zone. Na de ontginning moet de zone opgevuld worden met als nabestemming natuurgebied.

Twee senioren zwaargewond bij gasontploffing

LICHTERVELDE – In de Sportlaan in Lichtervelde raakte een koppel senioren maandagmorgen om 10.30 uur zwaar verbrand, toen er een gasontploffing in hun woning gebeurde. De bewoner werkte aan zijn gaskachel, toen de ontploffing gebeurde, mogelijks toen een vonk in het gas sloeg. Beide zeventigers werden met ernstige brandwonden naar het ziekenhuis Sint-Rembert in Torhout gebracht. De woning raakte beschadigd.

Achteraan op voertuig ingereden

TORHOUT, OOSTKAMP, WINGENE – T.B. (46) uit Oostkamp reed dinsdag om 16.50 uur op de Ruddervoordestraat in Torhout in de richting van het centrum. Aan een kruispunt vertraagde ze om voorrang te verlenen. M.L. (19), uit Wingene, die achter T.B. reed, merkte te laat dat de vrouw vertraagde en botste op haar voertuig. Beide bestuurders raakten gewond.

Bommen gevonden op het dak van Bommenvrij

NIEUWPOORT, MENEN – Arbeiders van de firma Aquastra uit Lauwe bij Menen stootten dinsdag, bij het wegnemen van aarde van het dak van het Nieuwpoortse kruitmagazijn Bommenvrij, op twee bommen. De springtuigen, een Belgische en een Duitse uit de Eerste Wereldoorlog, stonden nog op scherp. De Dienst Opruiming en Vernietiging van Oorlogstuigen (Dovo) kwam de springtuigen opladen.
Bommenvrij werd tussen 1818 en 1820 gebouwd. Het kruitmagazijn overleefde de zware bombardementen op Nieuwpoort in de Eerste Wereldoorlog. Het gebouw is beschermd en wordt gerestaureerd als locatie voor de herdenking van de Eerste Wereldoorlog.

59-jarige vrouw stikt in woningbrand

WERVIK, HARELBEKE – In de Nachegaalstraat in Kruiseke bij Wervik kwam vrijdagavond omstreeks 22 uur een vrouw van 59 jaar om het leven bij een woningbrand. De brandweer vond de vrouw in de zetel van het huis. Ze was overleden na een korte brand, die vanzelf doofde bij gebrek aan zuurstof. Het slachtoffer was afkomstig uit Harelbeke.

27.000 euro getankt met tankkaart van werkgever

TORHOUT, JABBEKE, IZEGEM – De 33-jarige Steven J. uit Torhout moet 27.000 euro betalen aan het Izegems transportbedrijf Agrotrans, zijn vroegere werkgever. De man gebruikte de tankkaart van dat bedrijf om 58 keer diesel te tanken. Die brandstof verkocht hij aan de prijs van 1 euro per liter aan een man uit Jabbeke. Die werd vrijgesproken omdat hij niet wist dat de diesel eigenlijk gestolen was. Naast de geldboete moet J. ook honderd uur werkstraf uitvoeren.

Nog steeds slachtoffer in coma

ZONNEBEKE – Twee weken later liggen nog steeds drie slachtoffers van de drievoudige kettingbotsing in Zonnebeke en Wervik in het ziekenhuis. Dat meldt West-Vlaams provinciegouverneur Carl Decaluwé. Op 3 december vielen er 68 gewonden bij de botsingen in de dikke mist op de autosnelweg A19. 132 voertuigen reden er op elkaar in. De meeste van hen mochten het ziekenhuis verlaten. Twee mensen verloren het leven. Drie andere liggen nog steeds in het ziekenhuis. Eén van hen ligt nog styeeds in coma en is in levensgevaar. (foto’s KDV)

 

UW PROVINCIE


Klik op de kaart het landsdeel aan, waarvan u nu het nieuws wil lezen.

West-Vlaanderen Oost-Vlaanderen Antwerpen Limburg Vlaams-Brabant & Brussel Wallonië


UW REGIO


Klik hieronder de regio aan, waarvan u het nieuws wil lezen.

Voorpagina
Middenkust
Brugge - Oostkust
Kouter en Polder
Westhoek
Leiestreek


UW GEMEENTE


Straks verschijnen hier de namen van de gemeenten uit de Leiestreek. U kunt dan de gemeente uit deze regio aanklikken, waarvan u het nieuws wil lezen, en komt automatisch op de bladzijde met het nieuws uit die gemeente terecht.


KORT


16.000 bezoekers op Hengel Expo

KORTRIJK - Hengel Expo, de tweejaarlijkse hengesportbeurs in Kortrijk Xpo lokte afgelopen weekend meer dan 16.000 mensen naar Kortrijk. Op de tiende editie van de beurs boden liefst 80 exposanten uit tien landen hun waren aan de sportvisser aan. De meeste deelnemers kwamen uit ons land, Nederland en Italië, maar ook Spanje, Duitsland en Frankrijk. In Kortrijk Xpo werd voor de gelegenheid en met de steun van de Vlaamse Vereniging van Hengelsport zelfs een heuse hengelvijver aangelegd. Daar kon de jeugd warm lopen om sportvisser te worden.

7.000 kilogram drugs tussen kokosnoten

MENEN, ANTWERPEN – In Menen heeft de motorbrigade van de Douane donderdag ruim 7.000 kilogram drugs gevonden bij de controle van een container met kokosnoten uit Afrika, die op weg waren om vernietigd te worden. De verdovende middelen zaten in paketten van 20 centimeter op 15 centimeter, telkens 5 centimeter hoog. Mogelijk gaat het om marihuana en heeft de buit een straatwaarde van 14 miljoen euro. Kort daarom werd in de Antwerpse haven een tweede gelijkaardige zending gevonden.

Schapendief sloeg al zes keer toe

Ledegem – in Sint-Eloois-Winkel bij Ledegem werden meerdere keren schapen gestolen bij een kweker van tomaten. De man hield de schapen als hobby. Onbekenden knipten de draad van de schapenweide door en gingen er al met 12 schapen vandoor. Nog hadden de dieven niet genoeg en knipten de draad weer door, voor de zesde keer al. De kweker had de rest van zijn dieren echter inmiddels al van de hand gedaan. ©inwest.be

Meulebeke beter beschermd tegen wateroverlast

Meulebeke - De provincie West-Vlaanderen en de gemeente Meulebeke hebben beveiligingswerken uitgevoerd langs de Devebeek en de Bonebeek. Er werd, onder andere, een berm aangelegd aan de Pittemstraat en een noodpompgemaal gebouwd op de Bonebeek. Deze werken bieden, samen met het nieuwe waterspaarbekken, een oplossing voor de problemen van juli 2005 en november 2011. Door de aanleg van de berm met debietbegrenzer op de Devebeek en de bouw van een vijzelgemaal op de Bonebeek zullen de landbouwbedrijven en woningen gelegen in de Pittemstraat, Oude Pittemstraat, Gaversdreef, Fabriekstraat en de Randweg voortaan beschermd zijn tegen wateroverlast. ©inwest.be